4 C
Tuzla
25.02.2024.

Načelnik Kalesije Sead Džafić pozitivan na COVID-19

Načelnik Kalesije Sead Džafić pozitivan je na koronavirus, a zbog toga se saopćenjem obratio javnosti:

”Poštovani prijatelji i građani Kalesije, da bi izbjegli špekulacije i priče koje su već počele da kruže po našoj općini, a vezano za moje zdravstveno stanje, želim da vas obavjestim da sam pozitivan na COVID-19.

Prije nekoliko dana osjetio sam umor, što je i bio razlog da uradim test koji je potvrdio da sam pozitivan na SARS-CoV-2 poznatiji kao koronavirus. Infekciju sam najvjerovatnije dobio prilikom prisustva dženazi bližeg člana porodice krajem prošle sedmice.

Trenutno sam u izolaciji, za sada nemam nikakve simptome te putem telefona komuniciram sa ljekarima JZU Dom zdravlja Kalesija.

Vas dragi građani molim za oprez i da se pridržavate svih mjera koje su propisane od strane nadležnih organa. Svjedoci ste da sam ja uvijek od samog početka nosio zaštitnu opremu (rukavice,masku za lice) ali eto virus je uspio da nađe put do moga tijela.

Svi moji bliski saradnici su također podvrgnuti testiranju i očekujemo danas u toku dana eventualno sutra i njihove rezultate. Ja se iskreno nadam da će biti negativni, što želim svima vama da ostanete negativni kada je ova bolest u pitanju.

Ja od kuće nastavljam sa obavljanjem svoje načelničke funkcije i uvjeravam Vas da ništa u Organu uprave neće kasniti zbog mog odustva i sve će biti završeno na vrijeme.

Vama građani želim puo zdravlja i još jednom Vas molim da se pridržavate svih mjera koje su propisane kako bi spriječili dalje širenje ovog virusa,” stoji u saopćenju načelnika Seada Džafića.

Vezane vijesti

TUZLA