23.9 C
Tuzla
13.04.2024.

Načelnik Općine Kalesija potpisao ugovor za sanaciju krova u OŠ Kalesija

U narednim danima trebali bi da krenu radovi na uređenju i sanaciji krova na objektu Osnovne škole u Kalesiji. Ugovor o izvođenju radova vrijedan 39.695 KM potpisao je načelnik Općine Kalesija Sead Džafić sa direktoricom firme „Kula mont“ iz Zenice, Jasminom Kulačić.

Ova sredstva obezbjeđena su zahvaljujući saradnji Općine Kalesija i Federalnog ministarstva za raseljene osobe i izbjeglice na čijem čelu je Edin Ramić.

Svi znamo u kakvim uslovima su naši školski objekti, posebno ovaj dio u Osnovnoj školi Kalesija gdje borave učenici nižih razreda. Do sada su u više navrata roditelji i nastavnici iz svog skromnog budžeta izdvajali sredstva i opremali te učionice i uređivali ih, ali evo sada zahvaljujući ovim sredstvima smatram da će takav vid ulaganja biti završen, kazao je općinski načelnik Sead Džafić.

Pored sanacije krova, predviđeno je da se urede i učionice koje su prokišnjavale, da se izvrši zamjena ulaznih vrata kao i drugi radovi koji će omogućiti učenicima i nastavnicima bolje uslove za rad i učenje.

Ministar Ramić je do sada više puta pomogao da se urede naši školski objekti i na tome mu veliko hvala. Nije zaboravio Kalesiju i naša dobra saradnja sa njim doprinijela je da krenemo i u realizaciju ovoga projekta, koji će biti okončan do početka nove školske godine, rekao je Džafić.

Inače, početkom ove godine sredstvima Federalnog ministarstva izbjeglih i raseljenih osoba urađen je mokri čvor u Osnovnoj školi Kalesija, kao i uređenje jedne učionice gdje borave učenici od prvog do petog razreda.

Vezane vijesti

TUZLA