5 C
Tuzla
27.02.2024.

Načelno dogovorene vrste i visina novčanih podrški u poljoprivredi

O programu novčanih podrški u poljoprivredi i ruralnom razvoju danas su ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Tuzlanskog kantona Vahidin Smajlović i pomoćnik ministra za poljoprivredu i veterinarstvo Samid Šarac razgovarali sa udruženjima i grupacijama poljoprivrednih proizvođača pri Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla.

Budući da je urađen rebalans Budžeta Tuzlanskog kantona, čime je došlo do povećanja sredstava za novčanu podršku u poljoprvredi u iznosu od 2,5 miliona KM, što ukupno iznosi 7 miliona KM izdvajanja za ovu oblast, resorno ministarstvo upriličilo je sastanak u cilju dobijanja povratnih informacija i usaglašavanja vrste i visine novčanih podrški.

Na sastanku je postignut načelni dogovor o vrstama i visini novčanih podrški koje će biti predmet programa Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede TK.

Ovom je prilikom naglašeno da će Ministarstvo u vrlo kratkom roku prijedlog programa ponuditi na usvajanje skupštinskoj komisiji, kao i Vladi TK kako bi farmeri što prije došli do novčanih sredstava.

Vezane vijesti

TUZLA