26.7 C
Tuzla
23.07.2024.

Nakon semaforizacije raskrsnice „Livnica“, planirana semaforizacija još dvije raskrsnice u Tuzli

Velika frekvencija vozila posebno u jutarnjoj i poslijepodnevnoj „špici“ vozače na tuzlanskim ulicama ostavljala je i po sat vremena „zarobljene“ da bi prošli sa jednog kraja grada na drugi.
Problem oko zastoja u saobraćaju u velikoj mjeri je riješen semaforizacijom raskrsnice „kod Livinice čelika“ na južnoj saobraćajnici u Tuzli.
Prije par dana ovaj semafor je i „uvezan“ u zeleni val što je uveliko povećalo protok saobraćaja južnom saobraćajnicom. Sredstva iz Budžeta grada Tuzla za realizaciju, ovog zaista složenog projekta, izdvojena su u ukupnom iznosu od 380 hiljada KM.
Kako su istakli iz Službe za komunalne poslove i izgradnju mjesne zajednice grada Tuzla, značajna sredstva su uložena u ovaj projekat koji je od velikog značaja za grad i građane. Zajedno sa građanima smo prepoznali problem i krenuli ka njegovom rješavanju, istakli su iz Službe.

Raskrsnica kod Livnice je samo jedna od tri, koje je Grad Tuzla, zajedno sa svojim građanima prepoznao kao potencijalno opasne i čiji režim treba urediti semaforima. Pored raskrsnice kod Livnice, iz ove Službe navode još dvije raskrsnice koje je potrebno urediti semaforima, a to je raskrsnica u Solani kod bolnice, re raskrsnica Paša Bunar u Batvi.

Pomenute dvije raskrsnice ne mogu biti završene u skorije vrijeme zbog aktuelnih komunalnih radova, koji će potrajati sigurno i u naredna dva tri mjeseca, koji su također uzročnici povećane frekvencije vozila i gužvi na tuzlanskim ulicama, ali iz Službe za komunalne poslove Grada Tuzla se nadaju da će se i ove raskrsnice uredit na način da će biti uređena saobraćajna frekvencija vozila u Tuzli i na zadovoljstvo svih građana smanjene gužve.

 

Vezane vijesti

TUZLA