10.5 C
Tuzla
04.03.2024.

Naša stranka Tuzla: Grad je zarastao u travu i gradska vlast mora prestati da ignoriše taj problem

Stanje zelenih površina u Tuzli je takvo da počinje ometati svakodnevno funkcionisanje građana. U Našoj stranci smatraju da se to može riješiti samo nabavljanjem adekvatne mehanizacije i zapošljavanjem sezonskih radnika u lokalno komunalno preduzeće.

„Situacija je takva da do 20 komunalaca hoda od jedne do druge zelene površine s trimerima i u trenutku kad dođu do kraja grada već je vrijeme za košenje one zelene površine s koje su pošli. Neophodan je, u suštini, dvije vozeće kosilice i dodatnih 20 sezonskih radnika u ovom periodu kad je košenje često koji bi bili zaposleni na ugovoru o djelu. Sredstva za to tražit ćemo u prvom rebalansu budžeta.

Mi to moramo uraditi prije svega zbog građana, koji ne mogu koristiti zelene površine, pogotovo ne djecu pustiti da se na njima igraju. Dodatni motiv je turistička sezona. Kako s ovakvim stanjem postići napredak u toj oblasti koja je pandemijom najoštećenija?

Također, ovo stanje utiče i na pogoršanje zdravlja alergičara. Radi se o problemu koji utiče na različite aspekte života u Tuzli a ne zna se ustvari koji je važniji od zdravlja, preko turizma, pa do dječije igre. Nadamo se da gradonačelnik i većina u Gradskom vijeću imaju svijest o tome i da će podržati našu inicijativu“, kažu iz Gradskog odbora Naše stranke u Tuzli.

Vezane vijesti

TUZLA