4 C
Tuzla
17.04.2024.

Naselje Borić i dio naselja Grabovica bez vode, u toku dana otklanjanje kvarova…

*** VODOVOD – Naselje Borić je bez vode zbog kvara na cjevovodu, kao i dio naselja Grabovica. Iz JKP Vodovod i kanalizacija Tuzla saopćili su da su ekipe na terenu, te da će u toku dana otkloniti kvarove. Uredno vodosnabdijevanje ostalih gradskih i prigradskih naselja.
*** MUP TK – U protekla 24 sata javni red i mir narušen je osam puta, evidentirano je 11 krivičnih djela, dogodilo se 11 saobraćajnih nesreća.
*** HITNA POMOĆ – U protekla 24 sata pružene su 173 zdravstvene usluge.
*** VATROGASCI – Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla u protekla 24 sata imala je jednu intervenciju.
*** JKP KOMUNALAC – Dimnjačarska služba vršit će čišćenje individualnih stambenih dimovodnih objekata koji koriste čvrsto i tečno gorivo za zagrijavanje u mjesnim zajednicama Kreka i Solana u periodu od 29. juna do 10. jula. Građani se mogu javiti i zakazati termin na kontakt telefone: 062/000-522 i 061/918-934, ili putem e-maila: [email protected].
*** MEĐUNARODNI AERODROM TUZLA – Svi planirani odlazni i dolazni letovi odvijaju se po planu letenja, uz kašnjenja do 15 minuta na pojedinim linijama.
*** OPERATIVNI CENTAR CIVILNE ZAŠTITE TUZLA – U protekla 24 sata nije bilo intervencija iz oblasti zaštite ljudi, ljudskih dobara i sredstava.
*** PORODILIŠTE – Rođeno je pet beba, četiri dječaka i jedna djevojčica.
*** JKP ”PANNONICA” TUZLA – Temperatura vode u prvom jezeru 25°C, salinitet 30 g/l, temperatura vode u drugom jezeru 25°C, salinitet 30 g/l, temperatura vode u trećem jezeru 24°C, salinitet 30 g/l, temperatura vode na slapovima 23°C, salinitet 30 g/l.
*** TRANSFUZIOLOGIJA – Akciji dobrovoljnog darivanja krvi možete se odazvati svaki radni dan 08:00 do 15:00 sati u Poliklinici za transfuziologiju UKC-a Tuzla.

Vezane vijesti

TUZLA