-1 C
Tuzla
20.04.2024.

Nastavljena dobra saradnja Općine Banovići i Direkcije cesta TK

Implementacija značajanih projekata na regionalnoj putnoj infrastrukturi, nastavak je dobre saradnje Općine Banovići i Direkcije cesta Tuzlanskog kantona.

U završnoj fazi je rekonstrukcija i asfaltiranje putne komunikacije na dionici regionalnog puta Banovići-Zavidovići, u ulici Patriotske lige u Banovićima, koja je samo jedan od planiranih projekata u ovog godini, koji će se realizovati u saradnji sa Direkcijom cesta TK.

-“Dobra saradanja sa Direkcijom cesta TK je nastavljena što pokazuju brojna ulaganja na području opštine Banovići. Dogovorili smo realizaciju nekoliko značajnih projekata kojima će biti poboljšana regionalna putna infrastruktura i stvoreni bolji uslovi za saobraćajnu komunikaciju sa susjednim opštinama”,- kazao je općinski načelnik Midhat Husić.

Za projekat rekonstrukcije i asfaltiranja regionalne dionice puta u ulici Patriotske lige, Direkcija cesta TK je izdvojila 480 hiljada KM, a radovi će uskoro biti nastavljeni na regionalnoj dionici puta od kružnog toka u naselju Radina do raskrsnice za naselje Hrvati.

-Dogovoreno je i uređenje putne komunikacije na potezu prema opštini Lukavac, odnosno regionalni put koji se proteže kroz mjesnu zajednicu Treštenica, od naselja Golići do granice sa opštinom Lukavac. U toku je rješavanje imovinsko pravnih odnosa i stvaranje pretpostavki za početak izgradnje, istakao je načelnik Husić.

Vezane vijesti

TUZLA