13.9 C
Tuzla
22.05.2024.

Nezaboravno ljeto na Panonskim jezerima – U subotu zabilježeno oko 7000 posjetilaca

Temperatura vode u Panonskim jezerima u Tuzli danas iznosi 27 stepeni Celzijusa. S obzirom na najavljene visoke dnevne temperature zraka iz JKP “Panonika” se nadaju da će broj posjetilaca i danas biti u skladu sa jučerašnjim danom, kada je na kompleksu Panonskih jezera boravilo oko 7000 posjetilaca uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

Vezano za jučerašnju posjetu iz ovog preduzeća su istakli sljedeće: “Posjetili su nas gosti iz cijele BiH (Sarajevo, Zenica, Bihać, Travnik, Cazin, Velika Kladuša, Bijeljina, Derventa itd.) ali i dragi susjedi (Beograd, Kragujevac, Novi Sad, Osijek itd.) kao i veliki broj građana Tuzle i TK. Zbog primjene preventivnih mjera u borbi protiv širenja virusa Covid 19, u dva navrata smo morali zatvoriti ulazne kapije ( 13:30h. i 15:30 h.) zbog mogućnosti dostizanja kapaciteta od 5.000 posjetilaca u realnom vremenu.
Panoniku je tokom cijelog dana ( 08h.-20 h.) posjetilo 6.950, nadamo se, zadovoljnih gostiju. Zbog velike fluktuacije broja posjetilaca (ulaz-izlaz na tri kapije) , u svakom trenutku ( u realnom vremenu) je na Panonici boravilo maksimalno 4.736 gostiju ( 17:30 h.). Obzirom na površinu kompleksa od 75.000 m2., i u ovom slučaju je bilo dovoljno prostora za siguran boravak naših gostiju i obezbjeđenje najvažnije preventivne mjere – sigurnosnog razmaka, koji kontroliše 36 radnika spasilačko-redarske službe Ski-Jet Tuzla i ostali uposlenici JKP Pannonica doo Tuzla. Stalno stacionirana na Panonici, ekipa Hitne pomoći Doma zdravlja Tuzla je uspješno intervenisala u nekoliko slučajeva, a zahvaljujemo se i pripadnicima MUP-a Tuzla na nadzoru i saradnji.
Sav naš rad je usmjeren na želju da se dolaskom na Panoniku sigurno i ugodno osjećate, dobro odmorite, riješite stresova u slanoj ljekovitoj toploj vodi, da se nasmijete i budete raspoloženi uz održavanje sigurnosne razdaljine prema ostalim gostima i primjenu svih ostalih preventivnih mjera u borbi protiv širenja virusa.”

 

Vezane vijesti

TUZLA