18 C
Tuzla
16.04.2024.

Novi korak do saradnje između Penzionog fonda Austrije i Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača

Danas je u Beogradu održana video-konferencija direktora Penzionog fonda Austrije Vinfrida Pingere i direktora Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Koviljača dr. Aleksandra Jokića.

Riječ je o projektu kojim bi austrijski državljani uskoro bi mogli da se liječe i koriste usluge Specijalne bolnice Banja Koviljača u Srbiji.

Banja Koviljača dobila je odličnu priliku da svoje znanje i usluge ponudi na inostranom tržištu. Predstavnici Fonda socijalnog i penzionog osiguranja Austrije zadovoljni su potencijalima ove zdravstvene kuće.

Današnjoj video-konferenciji su prisustvovali i članovi oba tima koji, zbog trenutne epidemiološke situacije, nisu bili u mogućnosti da prisustvuju sastanku planiranom da se održi u Beču. Takođe su u Beogradu bili prisutni i Oliver Hiler, ataše za socijalna pitanja ambasade Austrije i Zoran Panović, direktor Zavoda za socijalno osiguranje Srbije. Izražena je obostrana spremnost da se sa ovim pilot projektom između dvije državne institucije krene početkom naredne godine. Na sastanku su razmotrena sva pitanja, i narednog mjeseca se očekuje da austrijska strana pošalje nacrt Ugovora, a da u septembru stigne odgovor Specijalne bolnice za rehabilitaciju Banja Кoviljača. Potom bi se finalizovao tekst konačnog Ugovora i uslijedilo bi njegovo potpisivanje. Obje strane su se saglasile da je ovo veoma značajan projekat koji treba realizovati, ali da je trenutno najvažnija borba protiv pandemije korona virusa.

Vezane vijesti

TUZLA