15.5 C
Tuzla
20.05.2024.

Novinari RTV Slon učestvovali u treningu o izvještavanju u vremenu pandemije korona virusa

RTV Slon danas je nastavila edukaciju svojih uposlenika, što je praksa posljednjih godina. Ovoga puta, uposlenici naše medijske kuće bili su učesnici online seminara – treninga o izvještavanju u vremenu pandemije korona virusa.

Trening ”Izvještavanje o nauci i zdravlju” (Science and Health Reporting training) vodila je Kerry Sheridan iz Floride – SAD, a pored novinara naše medijske kuće, prisustvovale su i kolege novinari iz Srbije (Južne Vesti) i Crne Gore (Dan i Vijesti).

Sheridan ima više od 20 godina novinarskog/uredničkog iskustva u štampi/radiiju/online medijima, a specijalizovala se za izvještavanje o nauci, zdravlju i zaštiti životne okoline.

Diplomirala je novinarstvo na Univerzitetu Kolumbija (Columbia University School of Journalism, NY, USA) a počela karijeru u lokalnim novinama u San Francisku, da bi zatim prešla u AFP (Agence France-Presse, najstariju novinsku agenciju na svijetu) da izvještava sa Bliskog i Srednjeg Istoka. Radila je kao urednik deska za taj region, a po povratku u svoju zemlju u Vašingtonu je za AFP bila Viši urednik/reporter, kasnije dopisnik za zdravstvene i naučne teme. Sada živi na Floridi i radi kao reporter/voditelj na stanici NPR (National Public Radio) u Tampi, jednom od gradova koji su u SAD bili najteže pogođeni pandemijom.

Krajem sedmice, član redakcije RTV Slon Azur Delić također će prisustvovati webinaru koji organizuje Misija OSCE-a u Bosni i Hercegovini o temu ”Izvještavanje o terorizmu i nasilnom ekstremizmu”, čime se nastavlja edukacija uposlenika naše medijske kuće.

Organizator webinara je British council.

Vezane vijesti

TUZLA