15.5 C
Tuzla
20.05.2024.

Novinari u Hrvatskoj u prioritetnim skupinama za cijepljenje protiv covida-19

Ministarstvo kulture i medija RH predložilo je da se u prioritetne skupine za cijepljenje protiv covida-19 uvrste novinari i novinarke te medijski radnici i radnice koji su pri obavljanju posla u povećanom riziku od zaraze, izvijestili su u utorak iz Hrvatskog novinarskog društva (HND).

“Profesionalni djelatnici u području proizvodnje audiovizualnih sadržaja i izvedbenih djelatnosti te profesionalni novinari i medijski djelatnici koji su prilikom obavljanja posla u povećanom riziku od zaraze koronavirusom, a koji su angažirani ili imaju dogovorene projekte/angažmane u narednih šest mjeseci, mogu iskazati interes za uvrštenje na listu prioriteta cijepljenja”, navodi se u dopisu Ministarstva kulture i medija.

HND će do 14. travnja u ponoć prikupljati podatke zainteresiranih novinara koji se prethodno nisu javili za cijepljene u svojim redakcijama, prenosi Hina.

Termini cijepljenja ovisit će isključivo o prioritetima koje određuje HZJZ te nadležni područni zavodi za javno zdravstvo i institucije koje provode cijepljenje, ističe se u dopisu.

Vezane vijesti

TUZLA