31 C
Tuzla
16.08.2022.

NS TK : Insistiranje Naše stranke da se ukine harač studentima podržala i Vlada TK

Drago nam je da se Vlada TK oglasila i podržala zahtjev Naše stranke za ukidanje sramne naknade plaćanja elektronske prijave ispita koja nema nikakvo opravdano utemeljenje.

Posebno je važna činjenica da to čine nakon što su prethodno dali saglasnost na odluku Upravnog odbora UNTZ-a koja je materijalne prirode, a koja otežava uslove studiranja i nema nikakve veze sa suštinskom autonomijom Univerziteta.

Dobro je da su nas podsjetili na važnost autonomije Univerziteta, iako im ni studenti ni profesori nisu zaboravili da je upravo u prethodnom njihovom mandatu Vlada TK predvođena sa SDA i Begom Gutićem donijela Zakon o visokom obrazovanju koji je totalno narušio autonomiju Univerziteta.

Nakon što smo izdejstvovali uključenje Vlade TK i promjenu njihovog mišljenja u vezi s ovim pitanjem, čime smo svakako zadovoljni, koristimo ovu priliku da još jednom ponovimo kako insistiramo da Upravni odbor UNTZ odmah poništi Odluku koju je donio i ukine plaćanje elektronske prijave ispita.

Također, Vladu TK ,odnosno premijera Halilagića koji se posebno oglašava, želimo podsjetiti da je opravdanu i promptnu reakciju Naša stranke izazvala skandalozna i po studente štetna odluka Upravnog odbora, a ne učešće bilo kojeg pojedinca iz bilo koje stranke u istom, ma koliko to njemu, s obzirom na način njegovog djelovanja, bilo teško shvatiti, navodi se u sopštenju za javnost Naše stranke TK.

POSLJEDNJE DODANO