15 C
Tuzla
23.02.2024.

Obilježavanje Svjetskog dana izbjeglica

Centar za pružanje usluga u zajednici PUŽ, Caritas BiH, Caritas Vrhbosanske nadbiskupije, Humanitarna organizacija Merhamet i Udruženje Snaga žene Vas organizuju kulturno-sportski događaj povodom Svjetskog dana izbjeglica – danas 20. juna 2021. godine, u okviru CRS-ovog projekta Interventna podrška izbjeglicama i migrantima u Bosni i Hercegovini.

Na Gradskom stadionu „Tušanj“ u Tuzli bit će organizovana prva kriket utakmica koju će odigrati korisnici projekta, izložba njihovih radova nastalih u okviru kreativnih radionica, kao i predstavljanje tradicionalnih jela koja su oni pripremili. Utakmica počinje u 12:30h.

U okviru projekta Interventna podrška izbjeglicama i migrantima u Bosni i Hercegovini CRS i partnerske organizacije od 2019. godine u Tuzli vode dvije sigurne kuće u kojima su smješteni migranti kojima je obezbijeđen vešeraj i obrok, te psihosocijalna podrška kroz različite radionice i razgovore. Cilj projekta je da se migrantima osigura dostojanstven boravak dok su u prolazu kroz našu zemlju, te se osim hrane i smještaja vodi briga i o njihovim drugim potrebama.

Vezane vijesti

TUZLA