25.5 C
Tuzla
24.06.2024.

Obilježena 28. godišnjica od formiranja II korpusa ARBiH

U povodu obilježavanja 29. septembra – Dana formiranja II korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine delegacija Vlade Tuzlanskog kantona položila je cvijeće i odala počast na spomen obilježjima na Slanoj Banji u Tuzli i na spomen obilježju poginulim pripadnicima MUP-a u odbrambeno oslobodilačkom ratu 1992-95.

Delegaciju Vlade Tuzlanskog kantona osim premijera Denijala Tulumovića činili su ministar finansija Tuzlanskog kantona Suad Mustajbašić i ministar unutrašnjih poslova Sulejman Brkić.

Ovom prilikom premijer Tulumović je istakao da je današnji dan prilika da se sjetimo svih onih koji su dali svoje živote ili dijelove svog tijela da bi smo našom domovinom Bosnom i Hercegovinom hodali slobodno.

”Prilika je ovo da svim pripadnicima Armije RBiH, naročito pripadnicima Drugog korpusa, čestitamo godišnjicu, te da im poželimo dug život i dobro zdravlje. Vlada Tuzlanskog kantona je u prethodnom periodu najzad demobilisane borce, mlađe od 57 godina, stavila kao jedan od prioritetnih ciljeva za rješavanje. Tako danas, već drugi mjesec zaredom, oni kojima to pravo pripada primaju novčane egzistencijalne naknade”, kazao je premijer Tulumović dodavši da pažnja koja se danas posvećuje ovom datumu, nije toliko važna zbog nas, koliko zbog mlađih generacija koje dolaze, a koje zbog svoje budućnosti moraju poznavati svoju historiju.

Vezane vijesti

TUZLA