20 C
Tuzla
28.02.2024.

Objekti UKC-a Tuzla u projektu energetske efikasnosti

Vlada FBiH je dala saglasnost na Listu objekata za provedbu mjera energetske efikasnosti za period 2020. – 2024. godina za objekte od značaja za FBiH, koju je utvrdio Upravni odbor Projekta energetske efikasnost u Bosni i Hercegovini za Federaciju BiH.

Implementaciona jedinica ovog projekta je 5.6.2020. godine dobila dopis Federalnog ministarstva zdravstva za nominovanje sedam objekata – zdravstvenih ustanova.

Riječ je o klinikama za fizikalnu medicinu i rahabilitaciju, infektivne bolesti, potom kožne i spolne bolesti, te unutarnje bolesti s centrom za dijalizu, Centru za kliničku farmakologiju i Ravnateljstvu Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, zatim Klinici za plućne bolesti Podhrastovi pri Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo, kao i Klinici za plućne bolesti i Poliklinici za labaratorijsku dijagnostiku pri Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla.

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova je 9.7.2020. godine dostavilo dopis kojim su nominovali jedan objekt nastavnog tipa Policijske akademije FMUP-a za primjenu mjera energetske efikasnosti.

Ukupno procijenjeni iznos sredstava za sve ove objekte od značaja za Federaciju BiH je 3.200.575,05 KM s PDV-om i bit će finansiran iz dijela kredita koji je dodjeljen za Federaciju BiH.

Vlada je danas odobrila prenos stalnih sredstava i izvršenih građevinskih radova krajnjim korisnicima, a nabavljenih u okviru Projekta energetske efikasnosti. Radi se o izvršenim građevinskim radovima (922.484,91 KM) i stalnim sredstvima na objektima (300.279,97 KM), te stalnim sredstvima Federalnog ministarstva prostornog uređenja (7.101,90 KM).

Danas su usvojeni i izvještaji o realizovanim aktivnostima Implementacione jedinice Projekta energetske efikasnosti u BiH za FBiH za drugi i treći kvartal 2020. godine.

Vezane vijesti

TUZLA