15 C
Tuzla
23.02.2024.

Odbojkašice BiH spremne za Srebrenu ligu i Evropsko prvenstvo

Nakon uspješnih kvalifikacija i samog plasmana na Evropsko prvenstvo, bh. odbojkašice uveliko se pripremaju za smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta. Prije samog EURO-a, reprezentativke će igrati i Srebrenu ligu, te se nadaju da će ostvariti dobar rezultat u okviru tog takmičenja.

”Srebrena liga će nam izuzetno dobro doći, igramo šest utakmica u Zenici i nadam se prolazu na Final Four u Sloveniji, gdje ćemo imati još dvije utakmice, i otprilike su to pripreme za Evropsko prvenstvo”, naveo je Alija Fatić, predsjednik Odbojkaškog saveza BiH.

Pomoćnik selektora Ženske odbojkaške reprezentacije BiH Armin Dervišević navodi da je cilj da se plasiramo i u Zlatnu ligu.

Protivnice našim odbojkašicama u Srebrenoj ligi bit će reprezentativke Portugala, Estonije i Latvije. Takmičenje će biti održano od 28. maja do 3. juna. Ekipa je spremna za oba takmičenja, a među odbojkašicama vlada dobro raspoloženje.

”Jako sam presretna što sam sa ovim curama trenirala i od njih sam sve naučila, nadam se još boljem napretku”, ističe Ela Klopić, članica Ženske odbojkaške reprezentacije BiH.

Prema riječima Fatića, ponosan je na ovaj sastav, ali se to nije slučajno desilo.

”Svi ste upoznati šta se desilo na prethodnim kvalifikacijama, ovog puta prilikom imenovanja selektora Ljubičića, mi smo obišli sve klubove po Evropi, istina da su neke djevojke odbile odnosno nisu prihvatile, ali nakon razgovora sve su prihvatile poziv u reprezentaciju i ja im se zahvaljujem”, kaže Fatić.

Odbojkašica Klopić navodi da očekuju da će se plasirano na visoko mjesto na ovom prvenstvu.

Evropsko prvenstvo za odbojkašice bit će odigrano od 18. augusta do 4. septembra u Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji i Bugarskoj. A već sutra naše odbojkašice će saznati protivnike na smotri najboljih reprezentacija Evrope.

Vezane vijesti

TUZLA