16.7 C
Tuzla
03.03.2024.

Odgovor DF TK na saopćenje HDZ TK

Saopćenje za javnost KO DF TK:

Povodom saopštenja Kantonalnog odbora HDZ-a TK (u kojem se DF optužuje za mržnju prema hrvatskom narodu!) dužni smo radi javnosti da saopštimo sljedeće:

– Demokratska fronta je multietnička politička partija, koja okuplja sve demokratski orijentisane građanke i građane Bosne i Hercegovine, čiji osnivač i predsjednik gospodin Željko Komšić i sam pripada hrvatskom narodu;

– Demokratska fronta je dala člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda (i opet će!);

– Demokratska fronta je dala delegata iz reda hrvatskog naroda sa područja TK-a u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH;

– Demokratska fronta se bori za sve građane BiH, a posebno za one iz reda sva tri konstitutivna naroda i ostalih koji bi predstavljali kolateralnu štetu u slučaju da se implementira rasistički koncept HDZ-a o tzv. “legitimnom predstavljanju“ (što nećemo dozvoliti!);

– U tom smislu, između ostalog, Demokratska fronta se posebno zalaže da građani BiH hrvatske etničke pripadnosti sa područja TK budu ravnopravni u odnosu na sve druge građane, pa i one Hrvate koji žive unutar zamišljenih granica zločinačke tvorevine Herceg-Bosne.

Imajući u vidu navedeno, ističemo da mi u Demokratskoj fronti ne mrzimo nikoga, ali da preziremo sve one koji podržavaju tradiciju i politiku presuđenog udruženog zločinačkog pothvata. I to se neće promijeniti!

Pozivamo članstvo HDZ-a sa područja Tuzlanskog kantona da odbaci politiku podjela i rasizma, da napusti stranku koja zastupa politički projekat koji za cilj ima upravo eliminaciju Hrvata koji ne žive na zamišljenim prostorima zločinačke tvorevine tzv. Herceg-Bosne i koji ne prihvataju koncept – jedan narod, jedna stranka, jedan vođa, te  da se priključe Demokratskoj fronti u našoj borbi za jednakopravnost svih Hrvata i svih drugih građana Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju.

Vezane vijesti

TUZLA