8 C
Tuzla
25.02.2024.

Odgovorite odgovorno: ”Bosna i Hercegovina i sigurnosni izazovi – saradnja nema alternativu”

Bosna i Hercegovina se, potpisujući niz strateških dokumenata, obavezala da će ispuniti uslove na putu ka Evropskoj uniji i NATO-u. BiH dobila je Mišljenje Evropske komisije o integrancijama, a podnesen je i formalni zahtjev za Akcioni plan za članstvo u NATO (tzv. MAP). Sa nastojanjima da budemo i formalni dio Evropske unije, za sada imamo političku saglasnost i jedinstvenu odluku, no za članstvo u Sjevernoatlantskom savezu, čini se, do jedinstvene odluke nikada nećemo doći, barem kada je meinstream politički okvir u pitanju. Jedno je sigurno, Bosna i Hercegovina suočava se sa ozbiljnim sigurnosnim izazovima, od ustavnih do ekonomskih, skoro pa stalno, i saradnja nesmije imati alternativu.

Upravo o intgeracijskim procesima i sigurnosnim izazovima debatujemo u posljednjem izdanju emisije ”Odgovorite odgovorno” iz studija u Tuzli, kojom zapravo i završavamo jednogodišnji ciklus tv debata.

Emisiju programu Televizije Slon pogledajte je u petak 17.07.2020. godine u 21:00 sati.

Podsjećamo da RTV Slon donosi serijal debatnih emisija koje realizuje iz dva studija TV Slon, i to u Tuzli i Zvorniku u saradnji sa Radiom Osvit iz Zvornika.

Vezane vijesti

TUZLA