2.8 C
Tuzla
18.04.2024.

Održan prvi sastanak ministara obrazovanja u BiH

Imajući u vidu vanredne uslove u kojima je realizirano drugo polugodište tekuće školske godine, Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine danas je organiziralo prvi sastanak ministara obrazovanja u BiH.

Predstavnici ministarstava su ukratko prezentirali svoj rad i iznijeli pozitivne i negativne aspekte rada na daljinu s kojim su bili suočeni.

Ministrica civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević zahvalila je svim donatorima koji su omogućili realiziranje online nastave, te izrazila zadovoljstvo brzom reakcijom nadležnih obrazovnih vlasti prilikom prelaska sa klasičnog realiziranja nastave na online nastavu, kako bi djeci bio omogućen nastavak obrazovanja.

Pored nastavnika i učenika, posebno je odala priznanje roditeljima za vrijeme realiziranja online nastavnog procesa.

Istakla je da Ministarstvo civilnih poslova BiH, u skladu sa svojim nadležnostima i raspoloživim kapacitetima, stoji na raspolaganju svim nadležnim obrazovnim vlastima u BiH u pružanju pomoći u rješavanju problema sa kojima se suočavaju.

Sagovornici su zaključili da obrazovanje u BiH mora imati plan ‘B’ u slučaju daljnje tendencije pogoršanja epidemiološke situacije, odnosno u obzir se treba uzeti mogućnost ponovnog zatvaranja škola sa početkom nove školske godine.

Osim predstavnika resornih ministarstava sastanku su prisustvovali i šefica predstavništva UNICEF-a u BiH Rownak Khan i šef ureda UNESCO-a u BiH Siniša Šešum, saopćeno je iz Ministarstva civilnih poslova BiH.

Vezane vijesti

TUZLA