15 C
Tuzla
23.02.2024.

Održan Tim bilding u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju Banja Koviljača

Ključ uspjeha mnogih preduzeća je povezan tim zaposlenih, naročito ako je riječ o firmi u kojoj se većina radnika međusobno poznaje.

Na tim bilding aktivnostima se jača povjerenje, zaposleni se uče da se više oslanjaju jedni na druge i tako budu efikasniji kao tim.

Direktor Beogradske filharmojije Ivan Tasovac održao je zanimljivo predavanje za srednji i viši nivo menadžmenta SBBK u okviru tim bildinga, gdje je uporedio poslovanje Specijalne bolnice sa Filharmonijom. Napravio je zanimljivu paralelu ove dvije vrhunske ustanove, gdje se jedna sastoji od medicinskog i nemedicinskog sektora a druga od umjetnika koji sviraju na najrazličitijim instrumentima. Suština je da svi učesnici tima moraju da funkcionišu kao jedan. Osnovna poruka je i da su ciljevi Beogradske filharmonije i SBBK u suštini isti, najprije da budu najbolji u Srbiji, a potom da u svijetu budu prepoznati kao najbolje iz Srbije.

Direktor SBBK je zahvalio uvaženom gostu i prijatelju ustanove na predavanju, a svim rukovodiocima radnih jedinica i zaposlenima zahvalio na izuzetnom rezultatu u najtežoj godini poslovanja bolnice, objavivši vijest da je prosječna ocjena zadovoljstva pacijenata u 2020. godini bila 5.0.

Vezane vijesti

TUZLA