9 C
Tuzla
21.04.2024.

Održana promocija zbirke ”Vrijeme leti ja sam pilot”

U okviru memorijalne manifestacije 11. juli u Tuzli, sinoć je promovirana knjiga srebreničke djece, zbirka dječijih pjesama, proznih i likovnih radova pod naslovom ”Vrijeme leti ja sam pilot”. Ovo je prva institucionalna promocija drugog izdanja knjige djece iz Srebrenice, organizovana u biblioteci Behram beg pod pokroviteljstvom Muftijstva tuzlanskog i Grada Tuzla.

”Ovo je prva promocija javna ove zbirke, bila je na Maršu mira, ovo je prva javna i institucionalna. Željeli smo da naša biblioteka otvori taj novi niz, da budemo prvi koji će ugostiti djecu i njihove profesore i ovu knjigu predstavimo javnosti”, kaže Jusuf Džafić, bibliotekar.

Zejneb Malkić, učenica iz Srebrenice kaže da je pisala razne priče, o BiH na njene rođendane, o tome što se dešavalo u Srebrenici, o prijateljima.

”Naš cilj u izdavanju ovih zbirki radova jeste da ljudi uvide da postoje djeca u Srebrenici, da postoji život u Srebrenici, da postoji neko ko će nas sutra predstaviti. Njihovi radovi su raznovrsni. Kako je Zejneb već rekla, oni govore i o gradu, i o ljubavi i o prijateljstvu, i o tome koliko se voli BiH, ali i tome šta se to dešavalo 1995. u Srebrenici”, navela je Meliha Herić, profesorica bosanskog jezika i književnosti.

Vezane vijesti

TUZLA