11 C
Tuzla
23.02.2024.

Održana sjednica UO JOB-a Federacije BiH u Tuzli: Šta su gorući problemi članova?

U Tuzli je danas održana sjednica Upravnog odbora Jedinstvene organizacije boraca Unije veterana Federacije BiH kojoj su prisustvovali svi predsjednici općinskih  i gradskih organizacija  Federacije Bosne i Hercegovine.

Prije same sjednice delegacije su zajedno sa domaćinom ovog sastanka, predsjednikom JOB TK Sulejmanom Ibrahimovićem obišli Spomen kompleks na Slanoj Banji gdje su položili cvijeće i odali počast svim poginulim borcima za slobodu Bosne i Hercegovine a nakon toga i mjesto stradanja tuzlanske mladosti na Kapiji.

Predsjednik Jedinstvene organizacije boraca Fderacije BiH Ismet Hukić je ovom prilikom kazao da je povod današnjeg sastanka priprema za predstojeću Izvještajno-izbornu skupštinu JOB-a Federacije BiH koja će se održati uskoro a da su sjednice Upravnog odbora koje se održavaju po kantonima ustaljena praksa kako bi se bilo što bliže članstvu i njihovim problemima.

„Naša praksa je da svaka sjednica Upravnog odbora naše organizacije bude u nekom od sjedišta kantona kako bi bili što bliže svom članstvu i kako bi mogli na terenu vidjeti da li je dobro ono što radimo i može li bolje. Danas smo u Tuzli a jedna od glavnih tačaka dnevnog reda je utvrđivaje datuma Skupštine JOB-a Federacije BiH koja bi se trebala održati vrlo brzo. Problema ima ali ih rješavamo postepeno a oni gorući su stalna borba za uvođenje naših članova u Zakon o pravima demobilisanih boraca sa posebnim akcentom na Brčko distrikt i manji bh entitet, zatim uvođenje u prava supruga umrlih demobilisanih boraca i izmjena Zakona o PIO/MIO.“- kazao je Hukić.

Vezane vijesti

TUZLA