15 C
Tuzla
23.02.2024.

Održano stonotenisko Državno prvenstvo

Edin Konjić i Emina Hadžiahmetović pobjednici su u pojedinačnim kategorijama Državnog prvenstva za seniore i seniorke koje je održano u organizaciji Stonoteniskog saveza Bosne i Hercegovine.

Na turniru su bili i selektori muške i ženske reprezentacije Vladimir Ivanek i Nada Kujundžić koji su mogli vidjeti trenutnu formu igrača i odabrati ih za predstojeće kvalifikacije za ekipno Evropsko prvenstvo na kojima će u augustu BiH imati svoje predstavnike.

U pojedinačnoj muškoj konkurenciji najuspješniji je bio Edin Konjić igrač Mladosti iz Zenice koji je u finalnom meču bio bolji od Edina Gutića iz tuzlanske Kreke. Treće mjesto podijelili su Luka Matković igrač Mostara i Nikola Mihailović koji igra u Slovačkoj.

Kod seniorki u pojedinačnoj konkurenciji najuspješnija 12 godinu uzastopno bila je Emina Hadžiahmetović koja je finalu pobijedila Džanu Biogradlić igračicu sarajevskog Spina 2012. Treće mjesto pripalo je Mariji Gnjatić iz Prijedora i Ajni Zlotrg iz Viteza.

U konkurenciji muških dublova najbolji su bili Almir Divović i Vanja Pašić igrači sarajevskih klubova Željezničara i Bosne koji su u finalu pobijedili igrače Edina Konjića i Damjana Markovića iz Mladosti Zenica i sarajevskog Željezničara.

Treće mjesto podijelili su igrači iz Mostara Luka Matković i Marko Vučijak i Zeničani Kenan Zahirović i Adin Šećibović.

U konkurenciji ženskih dublova najbolje su bile Džana Biogradlić i Marija Gnjatić igračice iz sarajevskog Spina 2012 i Prijedora koje su u finalu bile bolje od Harise Mešetović i Ajne Zlotrg iz Hašim Spahića iz Ilijaša i Viteza.

Treće mjesto podijelile su igračice iz Bugojna Sara Hamzakadić i Mešan i tuzlanske Kreke Ema Lovrić i Dijana Marinić, saopćeno je iz Stonoteniskog saveza BiH.

Vezane vijesti

TUZLA