5 C
Tuzla
03.12.2022.

Omogućen početak radova na izgradnji mosta u MZ Suha

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić potpisala je danas Rješenje o odobrenju za građenje mosta na rijeci Spreči na lokalnom putu Ljubače – Suha čime je dato „zeleno svjetlo“ izvođaču radova.

Ovo će posebno obradovati stanovnike zapadnog dijela Živinica i privrednike koji su koristili obilaznicu, kaže ministrica Ajšić napominjući da je riječ o dugogodišnjem problemu na mostu koji je svoje najveće oštećenje pretrpio 2014. godine kada su bile poplave.

„Drago mi jer smo nekako na početku mandata izdali urbanističku saglasnost i evo nekoliko mjeseci potom došli smo i do građevinske dozvole. Sredstva za ovaj most obezbijedila je Vlada FBiH a Grad Živinice je aplicirao sa ovim projektom i dobio sredstva. Nažalost bili smo svjedoci velikog poskupljenja cijena što je uticalo i na izvođenje radova ovog mosta ali je Grad Živinice svojom budžetskom organizacijom uspio nadoknaditi ta sredstva. Vlada Tuzlanskog kantona je putem Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice ove godine izdvojila blizu 1.000.000 KM za realizaciju drugih projekata u Gradu Živinice i na taj način omogućila da oni svoja sredstva prebace na izgradnju mosta“, kazala je ovom prilikom ministrica Ajšić.

POSLJEDNJE DODANO