14 C
Tuzla
19.04.2024.

Opozicija u Gradskom vijeću Tuzla protiv online sjednica

Jučer je održana online sjednica Kolegija Gradskog vijeća Tuzla. Ovakvom načinu održavanja sjednica Kolegija ali i samog Gradskog vijeća protive se opozicione stranke SDA, BOSS, HDZ i SBB. Traže vraćanje normalnom načinu rada Gradskog vijeća, a predlažu i lokacije gdje bi takve sjednice mogle biti održane, poput velike dvorane Mejdana i stadiona Tušanj. Ističu da online način sjednica najviše odgovara poziciji na čelu sa SDP-om.

”Ja sam se 40 minuta pokšavao logovati, pristupiti zoom aplikaciji i nisam uspio dobiti odobrenje. 21. je vijek, ne razumijem, oni nisu spremni za ovaj način rada, nema potrebe da nismo ovdje u našoj vijećnici, gdje imamo dovoljno prostora i gdje možemo biti razmaknuti i tri-četiri metra da radimo svoj posao”, kazao je Mirza Tupajić, vijećnik SDA u Gradskom vijeću Tuzla.

Zamjerke ima i Nikica Vidović, vijećnik HDZ-a BiH u Gradskom vijeću Tuzla

“Bukvalno nas ismijavaju. Imamo sigurno pet objekata zatvorenih gdje se može dovijati uživo sjednica vijeća, pa čak i stadion Tušanj. Postoji milion mogućnosti da se ovo organizira, da se razgovara, da se ozvuči. Vi ste svjesni da danas nije neka strašna tragedija ili da se strašno događa u Tuzli da se ne može održati jedan mali sastanak”, poručuje Vidović.

Elvir Kasumović, vijećnik SBB-a u Gradskom vijeću Tuzla, vidno izrevoltiran odlukom da se sjednica vijeća održava on line i nemogućnošću da pristupi kolegiju on line aplikacijom poručio je da “ukoliko se putem zoom aplikacije zakaže Gradsko vijeće Tuzla, mi kao opozicija otići ćemo na Panonsko jezero među kupače i građane, nećemo bježati od građana, nego ćemo sa Panonskog jezera držati sjednicu Gradskog vijeća”.

 

 

Vezane vijesti

TUZLA