-4 C
Tuzla
08.12.2023.

Otkazano učešće OKK Sloboda u okviru ABA 2 lige

OKK Sloboda Tuzla u sezoni 2020/2021 neće uzeti učešće u ABA2 ligi. Uprava Kluba, na čelu sa predsjednikom Aidom Berbićem, odlučila je u najboljem interesu Kluba, a to je trenutno odluka da se ne učestvuje u regionalnom takmičenju ove sezone. Detaljnije o razlozima možete pročitati u nastavku gdje Vam ostavljamo dopis upućen boardu ABA2 lige.

Na sastanku klubova ABA2 lige održanom 07. septembra putem zoom platforme, predstavnik OKK Sloboda Tuzla – predsjednik Kluba gospodin Aid Berbić, zamolio je predstavnike rukovodstva ABA lige da se razmisli o smanjenju cijene „pozivnice“ koju bi klubovi „sa pozivnicom“ trebali platiti za učešće u takmičarskoj sezoni 2020/21. Dobio je odgovor da će odluka o eventualnom smanjenju cijene biti donesana na boardu ABA lige koji se trebao sastati do kraja mjeseca, te da ćemo biti obavješteni o istoj.

Ni do danas nismo dobili nikakav zvaničan odgovor, ali je predsjednik u razgovoru sa gospodinom Milijom Vojinovićem, sportskim direktorom ABA lige, saznao da neće biti smanjenja cijene pozivnice, što je u ovom momentu za naš Klub previše.

Naime, ABA2 liga se igra po principu turnira, i to jednokružnim bod sistemom, interes sponzora za ovakav vid takmičenja, kada se niti jedna utakmica ne igra u Tuzli – praktično ne postoji, kada nema live streama, publike, prihoda od ulaznica…. sve su to razlozi koji nas primoravaju na ovakvu odluku, a to je da u sezoni 2020/21 ne  učestvujemo u regionalnom takmičenju.

Žao nam je što je došlo do ove tačke, ali je 50.000 EUR-a veoma visoka cijena, za koju ne dobivamo ništa zauzvrat. Ostalim ekipama, kao i rukovodstvu Lige želimo uspješnu sezonu, da se okonča bez problema i prekida izazvanih virusom COVID-19, te se nadamo da ćete imati razumjevanja za naše razloge.

Vezane vijesti

TUZLA