7 C
Tuzla
13.04.2024.

Panonika Tuzla: Spašena starija žena od utapanja

Danas oko 16:30 sati, brzom intervencijom dva spasioca na trećem jezeru Panonike, od utapanja je spašena gospođa S.J. rođena 1944 godine iz Tuzle, koja se nakon pregleda u prostorijama Hitne pomoći Doma Zdravlja Tuzla na Panonici, osjećala dobro, ali sa znatno povišenim pritiskom.

Panoniku je tokom cijelog dana posjetilo 3.785 gostiju, a zbog velike fluktuacije posjetilaca, u svakom trenutku (u realnom vremenu) je boravilo oko 1.800 gostiju na površini kompleksa od 75.000 m2, sa više nego dovoljno prostora za siguran boravak i obezbijeđenje sigurnosnog razmaka.


“Velika većina gostiju na kompleksu slanih jezera Panonika pridržava se preventivnih mjera protiv širenja korona virusa. U tom smislu želimo da se zahvalimo gostima na saradnji sa našim uposlenicima, posebno sa momcima i djevojkama u plavom, našim spasiocima-redarima koji su sa vama na plažama Panonike, jer je pridržavanje preventivnih mjera jedini način da se zaštitimo. Naša želja je da se dolaskom na Panoniku ugodno i sigurno osjećate, dobro odmorite, riješite stresova u slanoj ljekovitoj toploj vodi, da se nasmijete i budete raspoloženi uz održavanje sigurnosne razdaljine prema ostalim gostima” – saopćeno je iz JKP Pannonica Tuzla.

Vezane vijesti

TUZLA