18 C
Tuzla
13.06.2024.

Paraolimpijku Ilmu Kazazić povreda nije spriječila da bude najbolja

Naša najbolja alpska skijašica paraolimpijka Ilma Kazazić zabilježila je uspjeh na Evropskom kupu u alpskom skijanju za osobe sa invaliditetom koje je održano od 8. do 13. februara u švicarskom Veysonnazu.

Ilma se uprkos ozbiljnoj povredi ramene kosti uspjela za nešto više od mjesec dana vratiti na skijašku stazu. Trku u disciplini slalom, koja je održana u veoma teškim uslovima, nedovoljno fizički spremna i sa svim psihičkim pritiscima od moguće ponovne povrede, Ilma je u odvezla skoro u A normi.

U drugoj trci Ilma je zbog veoma teške i zaleđene staze imala manje sreće, ali je to nije spriječilo da postigne najbolji bh. rezultat, barem, kada je u pitanju alpsko skijanje za osobe s invaliditetom.

Ilma kao najbolja bh. paraskijašica, zahvaljujući tom uspjehu i svim dosadašnjim postgnutim rezultatima u njenoj dugogodišnjoj karijeri, očekuje da će dobiti pozivnicu da za nekoliko dana prestavlja Bosnu i Hercegovinu na Praolimpijskim igrama u Pekingu.

Veliku podršku toj mladoj skijašici dao je njen bivši trener Leon Svetlin, koji već dvije godine uspješno trenira paraolimpijski tim NR Kine, gdje će se i održati naredne Praolimpijske igre

RTV Slon/ Fena

Vezane vijesti

TUZLA