15.5 C
Tuzla
24.02.2024.

Perić: Očekujem od vijećnika SDA, HDZ,SBB i BOS-a, da ne pokušavaju narušiti ugled Panonike

Jučer je održan Kolegij Gradskog vijeća, na kojem je utvrđen datum i dnevni red 9. vanredne sjednice Gradskog vijeća, koja će biti održana 10.7.2020. u 10 sati. Sjednica će, na osnovu izmjene i dopune Poslovnika o radu Gradskog vijeća, biti održana uz korištenje informaciono komunikacionog sistema – ZOOM aplikacije. Odgovarajući na reagovanja opozicionih stranaka u Vijeću, javnosti se obratila Nataša Perić, predsjedavajuća Gradskog vijeća Tuzla.

“Na taj način vijećnicima je omogućeno da raspravljaju o materijalima, podnose pitanja i inicijative i glasaju, bez rizika da zbog višesatnog boravka u zatvorenom prostoru, neko od njih bude zaražen koronom. U suprotnom, ukoliko se zarazi samo jedan od vijećnika, u izolaciju bi morali svi vijećnici, što bi blokiralo rad Vijeća. Ova aplikacija omogućava rad vijećnicima i za slučaj da budu u izolaciji ili na liječenju. Ovakvu praksu uveli su mnogi parlamenti i vijeća širom svijeta, a u BiH, Parlament i Vlada Federacije BiH.

Prosto je nevjerovatno da vijećnici SDA, HDZ, SBB i BOSS-a, porede ZATVORENI PROSTOR površine od 113 kvadratnih metara, u kojem u toku višesatne sjednice boravi oko pedeset ljudi, sa OTVORENIM PROSTOROM PANONIKE, POVRŠINE OD 75.000 kvadratnih metara, na kojem ove godine, istovremeno boravi najviše oko 1.500 posjetilaca.

Posjetilac Panonike ima na raspolaganju oko 50 kvadrata OTVORENOG PROSTORA, a vijećnici i učesnici na sjednici imaju na raspolaganju oko 2 kvadrata ZATVORENOG PROSTORA.

JP Panonika svakodnevno dezinfikuje sve plaže, a mokre čvorove, kabine za presvlačenje, ležaljke, stolice i stolove, odmah nakon izmjene korisnika. Voda je slana i hlorisana, dakle, dezinfikovana u svakome trenutku. Kompleks je podijeljen na 21 zonu i oko 40 redara neprekidno upozorava posjetioce na nužnost poštovanja distance od dva metra, osim ako se radi o jednoj porodici. U pogledu sigurnosti od širenja zaraze kompleks Panonike je sigurniji od bilo kojeg drugog otvorenog prostora u Tuzli i bilo koje druge plaže ili kupališta u Bosni i Hercegovini. Panonika je nezamjenjiv faktor kvaliteta života građana.

Očekujem od vijećnika SDA, HDZ,SBB i BOS-a, da ne pokušavaju narušiti ugled Panonike. Pogotovo ne u vremenu kada svi u BiH preporučuju domaće turističke destinacije”, poručila je Perić.

Vezane vijesti

TUZLA