20 C
Tuzla
02.12.2023.

Platforma za progres Tuzla predstavila svoje aktivnosti

Platforma za progres Tuzla održala je danas prvu press konferenciju u okviru izborne kampanje za lokalne izbore 2020. godine.

Srećko Škrobić, nosilac liste Platforme za progres za Gradsko vijeće Tuzla i kandidatkinja za Gradsko vijeće Jasmina Numanović Stjepanović, informisali su javnost o dosadašnjim aktivnostima Platforme za progres u izbornoj kampanji. Naglašeno je da Platforma djeluje u skladu sa svojim principima od kojih je #odgovornost ta koja nalaže da se svakom problemu lokalne zajednice pristupi sa ponuđenim konkretnim rješenjem.

„Platforma za progres vodi računa o zakonskim odredbama i pravilima propisanim od strane CIK-a, poziva se na principe poštenja i odgovornosti te sve svoje izborne aktivnosti finansira isključivo iz članarina i donacija. Tako smo vlastitim sredstvima članova i simpatizera nabavili sanitetsko vozilo za Službu hitne medicinske pomoći Doma zdravlja u Gračanici i tako pokazali opredjeljenost da zajednici služimo ličnim primjerom“, kazao je Srećko Škrobić.

Jasmina Numanović Stjepanović, kandidatkinja za Gradsko vijeće Tuzla, najavila je da će Platforma za progres u narednom periodu, a u skladu sa aktuelnom epidemiološkom situacijom, akcenat imati na neposednim kontaktima sa građanima, kao i na izraženijoj promociji kandidata putem društvenih mreža i medija. Shodno principima Platforme, u kreiranju kandidatskih listi vodilo se računa o rodnoj ravnopravnosti i učešću mladih tako da su na kandidatskoj listi za Gradsko vijeće Tuzla zastupljeni sa 46,66% žena i 30% mladih.

Za sva dodatna pitanja Vam rado stojimo na raspolaganju.

Vezane vijesti

TUZLA