15 C
Tuzla
30.05.2024.

„Plava bolnica centar“ svečano otvorena – Medicina koja liječi, srca koja brinu u centru grada /FOTO/

Pod motom „Medicina koja liječi, srca koja brinu“ danas je u skaldu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, upriličeno svečano otvorenje multidisciplinarne specijalne bolnice za ginekologiju i akušerstvo, hirurgiju i urologiju “Plava Bolnica Centar” u centru Tuzle. Radi se o otvaranju prve specijalne bolnice ovog tipa u BiH i prvog privatnog porodilišta u Federaciji BiH.

„Plava bolnica centar je građena sa mnogo ljubavi vlasnika porodice koji žive medicinu. Od samog početka pacijent je u centru pažnje, pa su tako zapošljavani stručnjaci koji dijele iste moralne vrijednosti.“ istakla je mr. sci.dr. Dženita Kurtćehajić, specijalista ginekologije i akušerstva.

Dugogodišnji rad i iskustvo, koje se temelji na 23 godine rada i truda da se izgradi pravo malo carstvo „medicine koja liječi“, isplatio se da Plava poliklinica sa svim svojim poslovnicama postane prvi izbor pacijenata koji trebaju zdravstvenu zaštitu u mnogo oblasti medicine.

„Ja sam oduševljen otvaranjem ove bolnice, jer imamo velike mogućnosti pružanja različitih zdravstvenih usluga od strane vrhunskih stručanjaka koji rade svoj posao, a između ostalog laproskopske operacije nam omogućavaju da se pacijent brže i lakše oporavi od zahvata“, oduševljenje nije krio ni dr. Džemil Hujduović, specijalista ginekologije i akušerstva.

Temelji same ustanove pokrenula su dva hrabra čovjeka, supružnika Hujdurović, koji su danas ponosni što oko sebe okupljaju tim od 100 ljudi i djeluju u va grada u BiH, Tuzli i Sarajevu. Iskusnim ginekolozima se u radu pridružuju, između ostalih i specijalite plastične hirurgije i urologije.

„Nadam se da ćemo u naredn om periodu zamisliti ono što smo zamislili. Da pružimo konsultativni i hiruški tretman pacijentima iz oblasti urologije.“, ističe dr. Alemdar Sulejmanović, specijalista urolog.

Žena zbog koje, zasigurno, veliki dio pacijenata bira vođenje trudnoće i porođaj u ovoj ustanovi je prim. dr. Fatima Klempić – Dautbašić, kojoj je, ako možemo slobodno reći, životna misija bila pružiti pacijentima skrb kakvu zaslužuju te porođaj uz medicinsku i psihološku potporu.

„Danas, ja mogu sobodno reći, da su moji snovi ispunjeni, zato što sad imamo savremen uslove, kao u najboljim evropskim bolnicama, počev od operacione sale, porodilišta, te apartmana koji su savremeno opremeljeni.“, odeševljenje što je dio ovog tima nije krila ni prim.dr.Dautbašić.

Vizija koju ima ovaj tim seže daleko, ali stojeći čvrsto na zemlji, živjeći i radeći u sadašnjosti da pacijent bude primarna briga u cilju pružanja vrhunske usluge, ali sa snovima da se ovaj tim još proširi i ponudi još širu paletu usluga.

 

 

Vezane vijesti

TUZLA