13 C
Tuzla
23.02.2024.

Plavi na “popravnom” u Doboju kod Kaknja

Nakon minimalnog poraza na Koševu od aktuelnog prvaka Sarajeva, fudbaleri Tuzla Cityja ponovo gostuju, a ovoga puta u Doboju kod Kaknja.

Još uvijek kroz glavu Nalića i njegovih izabranika prolaze sve one propuštene šanse u srijedu, ali oni se moraju okrenuti novom izazovu, a to je ekipa Mladosti.

Stratega Tuzlaka može ohrabriti podatak da na raspolaganju ima i Crnkića, koji je protiv Sarajeva dobio zadnjih 15-20 minuta jer još uvijek nije dovoljno fizički spreman.

Na raspolaganju je i Džafić koji je propustio duel na Koševu, dok Nikolić još nema pravo nastupa, pa se njegov debi može očekivati protiv Olimpika.

Ono što je zanimljivo da je Tuzla City sa svakog gostovanja iz Doboja kod Kaknja donosio cijeli plijen u Tuzlu, a svakako da je favorit i u ovome duelu.

Mladost je ekipa koja se grčevito bori za opstanak. Na prva dva gostovanja (Banja Luka i Tuzla) primili su čak devet golova. Međutim, kod kuće su remizirali sa Sarajevom odigravši 2:2, što svako govori da Nalićevi momci moraju biti oprezni i da im pobjedu sigurno niko neće „pokloniti“ i da će za nju morati utrošiti puno truda i znoja.

Duel u Doboju kod Kaknja se igra u subotu od 17:00.

Vezane vijesti

TUZLA