6.7 C
Tuzla
25.02.2024.

Počela obuka 18 kadeta SIPA-e u novoizgrađenom kompleksu

U Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u ponedjeljak je započela obuka 18 kadeta Državne agencije za istrage i zaštitu SIPA.

Temeljnu policijsku obuku I.razine, za čin ‘policajac’ pohađat će osam kadeta, dok će njih desetoro pohađati temeljnu policijsku obuku za stjecanje čina ‘mlađi inspektor’.

Njihovo školovanje značajno je po tome, što su to prvi kadeti koje će Agencija školovati i obučavati u novoizgrađenom kompleksu objekata.

Kompleks je izgrađen na zemljištu površine 45.000m² koje je Agencija, odlukom Vlade FBiH, dobila bez naknade u krugu Vojarne “Stanislav Baja Kraljević”. Smještajni, upravni i nastavni objekti, te sportska dvorana prostiru se na skoro 10.000 četvornih metara. Traju još radovi na vanjskom uređenju, a to uključuje uređenje prostora za borilačke vještine, mali nogomet, rukomet, košarku, odbojku, te atletsku stazu.

S obzirom na aktualnu situaciju po pitanju pandemije virusa Covid-19, Agencija je poduzela sve neophodne, preventivne mjere u skladu s Preporukama za organiziranje radnoga procesa u stanju proglašene pandemije. Obrazovni proces za čin ‘policajac’ kadeta SIPA-e trajat će 26, a za čin ‘mlađi inspektor’ 17 tjedana.

Inače, koncem ožujka u Agenciji je temeljnu policijsku obuku I.razine, za čin ‘policajac’, završilo 99 kadeta Granične policije BiH. S obzirom da je u tom razdoblju započela pandemija virusa, nije organizirana uobičajena svečanost dodjele certifikata, priopćeno je iz Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova.

(RTV Slon/Fena)

Vezane vijesti

TUZLA