13.9 C
Tuzla
03.03.2024.

Počela sanacija makadamskih putnih pravaca na području cijele općine Banovići

Zvanično je počela sanacija makadamskih putnih pravaca na području cijele općine Banovići, istaknuto je na Stručnom kolegiju Općinskog načelnika.

Sanacija makadamskih putnih pravaca obavlja se dva puta godišnje u okviru redovnih planova, ovo je prva sanacija, a druga je planirana krajem godine. Na Kolegiju je istaknuto da će se prilikom sanacije posebna pažnja obratiti na putne pravce kojima se odvija javni prevoz.

Općinski načelnik Bego Gutić sa rukovodiocima općinskih stručnih službi i službi za upravu, kao i rukovodioci samostalnih općinskih organa razgovarao je i o drugim redovnim aktivnostima organa uprave.

U toku je redovno održavanje ulične rasvjete gdje se, pored redovnog otklanjanja kvarova i zamjene rasvjetnih tijela vrše i radovi na proširenju ulične rasvjete u skladu sa mogućnostima. Završeni su radovi na krovu Vatrogasnog doma i osmatračnice, kao i uređenje unutrašnjih prostorija Vatrogasnog doma, saopšteno je na Kolegiju.

Iz Stručne službe Općinskog vijeća naveli su da su u toku pripreme za sedmu redovnu sjednicu Općinskog vijeća koja će se održati slijedeće sedmice.

Vezane vijesti

TUZLA