10.5 C
Tuzla
15.06.2024.

Počele pripreme Tuzla Cityja za narednu sezonu i Konferencijsku ligu

Fudbaleri Tuzla Ciyja počeli su ljetne pripreme za narednu premijerligašku sezonu, te za utakmice Konferencijske lige kroz koju će tuzlanski tim predstavljati BiH na ovom evropskom takmičenju. O tome su na konferenciji za medije govorili novi šef Stručnog štaba i kapiten. Bio je ovo njihov prvi susret sa medijima od kada su na tim pozicijama.

Fudbaleri Tuzla Cityja odnedavno imaju novog trenera koji je javnosti predstavljen danas. Riječ je o Draganu Joviću, koji je posljednji angažman imao u Africi. Kaže, u Tuzla City je došao poslije nekoliko razgovora sa predsjednikom Kluba. Iako je volja postojala od ranije, do saradnje nije moglo doći zbog obaveza koje je imao. Zadovoljan je onim što je zatekao u tuzlanskom premijerligašu.

”Prije svega organizacijom kluba i infrastrukturom. Zaista imamo sve uslove za rad, da nastavimo sa ovim rezultatima i postavljenim ambicijama pred nas. Mislim da su ljudi iz kluba učinili sve. Ambicije kao što znate su da klub nastavi rasti, kako organizacijski, tako i rezultatima. Cilj je da u naredne tri godine probamo da napadnemo i prvo mjesto”, ističe Jović.

Danas su počeli ljetne pripreme za narednu premijerligašku sezonu, te za utakmice Konferencijske lige kroz koju će tuzlanski tim predstavljati BiH na ovom evropskom takmičenju. Do 19. juna pripreme će biti u Tuzli, nakon čega idu na dvanaestodnevne pripreme u Sloveniju gdje će igrati i tri kontrolne utakmice.

”Prva kontrolna utakmica bit će 11-tog ovdje, i u Čatežu ćemo odigrati još te tri utakmice sa jačim protivnicima. Što se tiče igračkog kadra, u stalnom smo kontaktu oko tih pojačanja, svjesni da su otišli bitni igrači, igrači koji su dali veliki doprinos ovom rezultatu”, navodi on.

Selektiraju tim bez panike, navodi šef struke. Novi kapiten ekipe je Nevres Fejzić, koji ističe da su svi spremni za naredne utakmice.

”Mi smo od danas u pogonu. Pokušat ćemo sve šefove planove ostvariti. Svaki šef kad dođe ima svoje planove i vizije. Pokušat ćemo njegovu viziju da pretvorimo na terenu. Koliko god je čast biti kapiten jednog kluba, toliko je i obaveza. Pokušat ću biti spona između igrača i trenera, ili igrača i predsjednika, pa ćemo vidjeti do kada ćemo dogurati”, ističe Fejzić.

Fudbaleri Tuzla Cityja će svog prvog rivala u debitanskoj sezoni u Evropi, odnosno Konferencijskoj ligi saznati 14. juna, a mečeve će igrati 7. i 14. jula.

Vezane vijesti

TUZLA