6.7 C
Tuzla
25.02.2024.

Počinje realizacija Projekata uređenja Gradske pijace u Živinicama

Gradonačelnik Samir Kamenjaković zajedno sa svojim saradnicima i predstavnicima projektnog biroa  posjetio je Gradsku pijacu u Živinicama. Tema razgovora bila je početak i način izvođenja planiranih radova na izgradnji i uređenju Gradske pijace.

Grad Živinice u proteklom periodu uspješno realizuje mnoštvo infrastrukturnih projekata u okviru kojih je i izgradnja i uređenje Gradske pijace u Živinicama.

Naime, nakon dvadeset godina riješen je problem zemljišta na kojem se nalazi Gradska pijaca Živinice, te je napravljen projekat uređenja savremene Gradske pijace.

Cilj ovog projekta jeste napraviti savremenu pijacu koja omogućava lakši i kvalitetniji način rada, te obezbijediti mogućnost registracije obrta ljudima koji rade na pijaci kako bi imali nesmetan i normalan rad

Finansijska vrijednost izgradnje i uređenja Gradske pijace iznosi 200.000,00 KM, od čega je 100.000,00 KM obezbijeđeno iz Budžeta Grada Živinice, a drugih 100.000,00 KM obezbijeđeno je od Vlade Federacije Bosne i Hercegovine.

Prema riječima gradonačelnika Samira Kamenjakovića projekat uređenja Gradske pijace je dugo čekan projekat, a posebno zadovoljstvo mu predstavlja što po prvi put Gradska pijaca ima potrebne dozvole da se pristupi uređenju i izgradnji savremene Gradske pijace.

 

Vezane vijesti

TUZLA