Podrška bh. vlastima u aktivnostima cijepljenja kroz kampanju ‘Vakcine djeluju’

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO

UNICEF pruža kadrovsku i tehničku pomoć vlastima u Bosni i Hercegovini u realizaciji aktivnosti cijepljenja protiv virusa korona, da bi se u Bosni i Hercegovini cijepio što veći broj stanovništva i ublažile posljedice pandemije COVID-19.

– S obzirom na mali odziv stanovništva za cijepljenje, u okviru tih aktivnosti, izradili smo kratki tekst i video sa porukama ‘Vakcine djeluju’ i ‘Zbog onih koje voliš’, a sadrži emotivna svjedočanstva ljudi koji su ostali bez jednog od članova porodice – navodi se.

Cilj te kampanje je povećanje broja cijepljenih građana Bosne i Hercegovine, kao i smanjenje stope smrtnosti od virusa korona.

– Da mogu vratiti vrijeme, mislim da tati ne bih dala da izađe iz kuće sve dok ne dođe vakcina – kaže u emotivnoj ispovijesti Emela Burdžović, koja je tokom pandemije COVID-19 ostala bez oca.

Armin Šoljanin, koji je nakon smrti 38-godišnje supruge ostao sam sa tromjesečnom bebom, kaže da je pamti kao velikog čovjeka i humanitarca.

– Pamtim je kao najbolju mamu i suprugu, koja je ikad postojala – kazao je.

Semir Hasagić u pandemiji COVID-19 ostao je bez 38-godišnje supruge. Najviše mu, kaže, nedostaju njen zagrljaj i osmijeh koji su mu govorili da može sve u životu.

– Posljednji put smo se vidjeli kad sam je ostavio pred bolnicom, pet dana prije nego je preminula – prisjeća se Semir.

– Ne mogu vratiti vrijeme – zaključuje Armin.

On, Emela i Semir u kratkom videu šalju zajedničku poruku ‘Oni nisu imali šansu, ali ti imaš. Vakcine djeluju!’.