6 C
Tuzla
29.02.2024.

Pogreb Rajka Dujmića 17. augusta

Hrvatski skladatelj i nekadašnji vođa benda Novi fosili Rajko Dujmić preminuo je prošle sedmice nakon što je teško povrijeđen u saobraćajanoj nesreći.

Zadobio je povrede kada je kod Ravne Gore izgubio nadzor nad vozilom i sletio u provaliju te je bio smješten u jedinicu intenzivnog liječenja riječkog Kliničkoga bolničkog centra (KBC), prenio je HRT.

Nakon njegove smrti, javnosti se obratila njegova porodica.

Prije svega, zahvaljujemo se svima na lijepim uspomenama na Rajka, na podršci u ovim teškim i bolnim trenucima, kao i svima koji su uputili izraze iskrene sućuti. Zahvalni smo na svim medijskim objavama koje svim generacijama otkrivaju životni put Rajka. U tim pričama dolazi do krivih nenamjernih interpretacija, pa čak i nekih neistina. Unatoč tome, ponosni smo što se Rajko prepoznaje kao velikan glazbe i govornik ljubavi. Svako njegovo djelo nastalo je u ljubavi, tuzi ili boli koju otkriva njegovu dušu i srce, ali i njegovu ranjivost. Pogreb će biti 17. augusta u 10 sati u krematoriju Gradskog groblja Mirogoj u Zagrebu. Želja obitelji je da pored lijesa ne budu počasne straže institucija i glazbenika koji se očekuju te velikog prisustva svih štovatelja njegovih djela. Za sve vas koje epidemiološke mjere ili neke druge okolnosti sprječavaju da prisustvujete posljednjem ispraćaju, znajte da osjećamo Vaše poštovanje prema Rajku i nama. Obitelj zahvaljuje svim medijima na interesu za razgovor,ali moli za razumijevanje u ovim trenucima. Obitelj će biti dostupna nekoliko dana nakon posljednjegispraćaja vašeg i našeg Rajka.

Datum komemoracije će biti naknadno objavljen.

Za dodatne informacije molimo da se obratite na:

[email protected]

Vezane vijesti

TUZLA