23 C
Tuzla
22.05.2022.

Pojačana frekvencija vozila, apel vozačima na maksimalni oprez

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros je pojačana frekvencija vozila, pa se apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

– Prije polaska na put provjerite svu potrebnu dokumentaciju za vas i vozilo, te se informišite o stanju na putevima i graničnim prijelazima. U najtoplijem dijelu dana, prilikom napuštanja vozila, na vrijeme isključite rashladne uređaje, kako bi se organizam navikao na vanjsku temperaturu. Ukoliko putujete na duže relacije pravite češće pauze – savjetuju iz IC BiHAMK-a.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Srebrenik-Orašje, Doboj-Rudanka i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod pojačana je frekvencija vozila u oba smjera. Na graničnim prijelazima Izačić, Velika Kladuša, Gradina, Orašje, Zupci i Deleuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na graničnom prijelazu Doljani nema gužve na bh. izlaznoj rampi, ali je kolona vozila u prostoru između dva granična prijelaza (na ulazu u HR). Povremeno se duge kolone vozila formiraju na oba granična prijelaza kod Neuma (Neum I i Neum II). Na ostalim graničnim prijelazima promet vozila je pojačan, ali zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta.

POSLJEDNJE DODANO