27 C
Tuzla
18.07.2024.

Pojačane aktivnosti MUP-a TK: Od 369 kontrolisanih vozača, kod 33 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola

Imajući u vidu osnovne strateške ciljeve koji se odnose na unaprijeđenje ukupnog stanja lične i imovinske sigurnosti građana Tuzlanskog kantona, Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova TK-a je, s ciljem održavanja povoljnog sigurnosnog ambijenta, dana 09/10. i 10/11.10.2020. godine provela pojačane planske aktivnosti kroz opštu kontrolu svih učesnika u saobraćaju.

”Navedene aktivnosti su bile usmjerene na kontrolu sumnjivih i kriminalno aktivnih lica, alkoholiziranost učesnika u saobraćaju,  kao i utvrđivanje drugih društveno opasnih prekršaja iz oblasti bezbjednosti saobraćaja,” navode iz MUP-a.

S tim u vezi, u okviru predmetne akcije koja se provodila na 15 lokacija na području Tuzlanskog kantona, ostvareni su sljedeći rezultati:

  • ukupno je kontrolisano 369 vozila i vozača,
  • od 369 kontrolisanih vozača, kod 33 vozača je utvrđeno prisustvo alkohola, te su isti isključeni iz saobraćaja,
  • 5 vozača je zadržano u službenim prostorijama do otrežnjenja, shodno odredbama Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH,
  • zadokumentovano je 88 drugih prekršaja,
  • privremeno oduzeto 35 predmeta, od čega 27 vozačkih dozvola, 4 manja pakovanja sa sadržajem materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa prekršajima ili krivičnim djelima,
  • zadokumentovana su 3 krivična djela.

Uprava policije MUP-a TK  će i u narednom periodu preduzimati planske aktivnosti usmjerene na podizanje stepena opšte bezbjednosti svih građana Tuzlanskog kantona.

Vezane vijesti

TUZLA