6.7 C
Tuzla
25.02.2024.

Pooštrene mjere u JU “Dom penzionera” Tuzla – Privremeno obustavljen prijem novih korisnika

Zbog pogoršane epidemiološke situacije na području TK izazvane virusom COVID-19, JU „Dom penzionera“ Tuzla ponovo je vratio na snagu neke od mjera zabrane. Privremeno su obustavljeni prijemi novih korisnika u našu Ustanovu, do 15. jula.

Već od ranije su obustavljene posjete, a sve informacije o našim korisnicima njihovi srodnici i skrbnici mogu dobiti na brojeve telefona 062/932-785 (VIBER), te 035/270-002. Korisnicima možete donositi neophodne namirnice koje će naši radnici uredno primiti na recepciji, te nakon dezinfekcije dostaviti njima u sobe, saopćeno je iz JU “Dom penzionera” Tuzla.

S ciljem suzbijanja pojave virusa COVID-19, prilikom dostave namirnica i ostalih potrepština koje šaljete prirdžavajte se narednih uputa:

-Lijekovi moraju biti zapakovani u originalnom pakovanju

-Sredstva za higijenu (vlažne maramice, ubrusi, paste za zube, šamponi, sapuni…) moraju biti u originalnom pakovanju i neotvorene.

-Voće (banana, narandža, mandarina, klementina, limun, jabuka, kruška…) maksimalno do pola kilograma po jednoj vrsti voća

-Keks, pakovanje do 300 grama, po mogućnosti za dijabetičare ili sa smanjenom količinom šećera, zapakovan indistrijski

-Čokolada, pakovanje do 100 grama, po mogućnosti za dijabetičare ili sa smanjenom količinom šećera, zapakovana industrijski

-Sokovi vitaminski, maksimalno do 1 litar, konzervirani proizvodi, u industrijskom pakovanju.

-Vitamini i vitaminski preparati u originalnom pakovanju

-Čajevi u kutiji, zapakovani industrijski

-Kafa i šećer, zapakovani industrijski

-Cigarete, mogu i motane

Svi proizvodi koje donesete moraju biti zapakovani i dezinfikovani, a dostavljaju se u kesi na ulazu radniku JU „Dom penzionera Tuzla“, koji će također izvršiti dezinfekciju svega donesenog. Ono što se dostavi, korisnicima će biti predato tokom sutrašnjeg dana zbog procesa dezinfekcije.

Iz “Doma penzionera” Tuzla napominju da je strogo zabranjeno donositi prehrambene artikle, kao što su suhomesnati proizvodi, mliječni proizvodi i kuhana jela.

Vezane vijesti

TUZLA