13.9 C
Tuzla
03.03.2024.

Posljednje kolo Premijer lige BiH: Sloboda dočekuje Borac, Tuzla City protiv Zrinjskog

Ovog vikenda igra se posljednje kolo Premijer lige BiH. Fudbaleri Slobode na Tušnju dočekuju ekipu Borca, prvaka BiH za ovu sezonu, dok će Tuzla City dočekati Zrinjski. U oba tuzlanska tima vjeruju da će odigrati dobar meč.

Iako su svjesni da je Borac jedna od najboljih ekipa, samim tim što su i prvaci države, u Slobodi se ne boje protivnika. Vjeruju da će pokazati najbolje što znaju, iako utakmica nema poseban rezultatski značaj. U meč ulaze oslabljeni za nekoliko igrača, a priliku će dobiti i mlađi fudbaleri.

”Mislim da su oni već u nekoj slavljeničkoj atmosferi, a nama da vidimo šta pojedini igrači mogu u ovoj utakmici, znatno smo oslabljeni, imamo tri kartonirana igrača, Balić, Predragović i Kurtalić, čitava vezna linija, neki igrači koji su iznijeli sezonu možda će već danas ići na odmor”, navodi Adnan Jahić, trener FK Sloboda.

Fudbaler FK Sloboda Jasmin Osmić kaže da u ekipi vlada dobra atmosfera.

”Ko god izađe na teren sigurno će dati svoj maksimum. Želimo da se pobjedom oprostimo, da završimo sezonu sa pobjedom”, ističe on.

Pobjedu žele i u ekipi Tuzla Cityja. Nakon pet utakmica bez pobjede, sada imaju volju i želju da sezonu završe dobro i kvalitetno, odnosno pobjedom.

”Želimo završiti sezonu sa dobrom igrom i pobjedom ako je to moguće i otići na odmor koji neće biti dug, ali da u nastavku priprema dođemo što svježiji i spremniji za sljedeću sezonu. Što se tiče igračkog kadra, Brkić i Crnkić su povrijeđeni, a Lučić ima tri kartona”, navodi Husref Musemić, šef Stručnog štaba FK Tuzla City.

Fudbaler FK Tuzla City Edin Rustemović kaže da će probati odigrati maksimalno ozbiljno.

”Ići ćemo na pobjedu, dolazi nam kvalitetna ekipa koja se bori za Evropu ali mislim da ćemo dati svoj maksimum i da se i mi pitamo nešto u toj utakmici”, rekao je Rustemović.

Sloboda će Borac dočekati u nedjelju na Tušnju, dok Tuzla City dočekuje Zrinjski na stadionu u Banovićima. Utakmice će biti odigrane od 17 sati.

Vezane vijesti

TUZLA