16.7 C
Tuzla
03.03.2024.

Potpisan Sporazum za sanaciju kvara na vodovodu u banovićkom naselju

Općinski načelnik Bego Gutić potpisao je Sporazum o realizaciji ugovora sa JP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Banovići koji podrazumijeva sanaciju kvara na mjesnom vodovodu u Banovići Selu. Sredstva za sanaciju kvara obezbijeđena su iz općinskog budžeta za 2021. godinu.

Kao što je poznato, oko dvije hiljade stanovnika ove mjesne zajednice ostalo je bez napajanja vodom sa mjesnog vodovoda zbog kvara na pumpnoj stanici, zbog čega je odmah reagovala loklna zajednica i izrazila spremnost za pomoć u sanaciji kvara. Ovaj vodovod je u nadležnosti Mjesne zajednice koja trenutno nema kapaciteta da sama riješi problem, te je Općinski načelnik s namjerom da se stanovništvu što prije obezbijedi voda, angažovano JP „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Banovići.

Postojeći mjesni vodovod je dograđen 2018. a isti je 2019. godine predat na upravljanje i korištenje Mjesnoj zajednici koja ima obavezu održavanja. Općina je u proteklom periodu izvršila hidrogeološka istraživanja, te obezbijedila dodatne količine vode na dvije bušotine na kojima je trenutno došlo do zastoja.

U akciju rješavanja ovog problema uključili su se i mještani kako bi udruženim snagama što prije riješili problem vodosnabdijevanja.

Vezane vijesti

TUZLA