10.5 C
Tuzla
15.06.2024.

Potpisan ugovor za sanaciju krova MSS Kalesija

S ciljem nastavka realizacije projekta energijske efikasnosti na objektu školske zgrade JU Mješovita srednja škola „Kalesija“ u Kalesiji, ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Elvir Rožnjaković i direktor kompanije „Dinamico“ d.o.o. Kalesija Aid Halač, danas su potpisali Ugovor o javnoj nabavci.

Ukupna vrijednost danas ugovorenih radova iznosi 40.077,06 KM. Ugovorom je predviđeno da se sa radovima započne već u roku od sedam dana, a da budu okončani za trinaest dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Podsjećamo, radi se o školi koja je uslijed trošnog krova poplavljena u poplavama koje su polovinom mjeseca juna pogodile područje općine Kalesija.

Ministrica obrazovanja i nauke Fahreta Brašnjić i ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Elvir Rožnjaković su tada posjetili Školu i obećali hitnu pomoć u sanaciji nastale štete. Kako je tada obećano, u najkraćem roku pristupilo se raspisivanju tendera i izboru izvođača radova. Današnjim potpisivanjem ugovora stvoreni su preduslovi da se započne i sa konkretnim radovima čime će se sanirati krov i izolacija na ovom školskom objektu.

 

Vezane vijesti

TUZLA