1.7 C
Tuzla
23.04.2024.

Potpisani ugovori o finansiranju projekata sa 33 nevladine i omladinske organizacije sa područja grada Gračanica

Gradonačelnik Gračanice Nusret Helić u petak je potpisao ugovore sa 33 nevladine i omladinske organizacije za finansiranje projekata po Javnom pozivu.

Ukupni planirani iznos finansiranja projekata je 40.000 KM, od toga 25.000 KM za projekte nevladinih udruženja i 15.000 KM za omladinske organizacije.

„I ove godine smo se opredijelili da podržimo projekte svih udruženja koja su ispunjavala uslove javnog poziva. Radi se o projektima iz oblasti kulture, sporta, ekologije, edukacije i sl. Sve su to projekti u funkciji svih građana u našoj lokalnoj zajednici. Grad mora biti ponosan na vaš rad i rad ovolikog broja udruženja i volontera i zaslužujete sve pohvale“, rekao je Gradonačelnik Helić.

Svoju zahvalnost nisu krili ni predstavnici udruženja te su se zahvalili Gradonačelniku na podršci, a posebnu zahvalnost su imala udruženja koja rade sa slijepim i slabovidnim osobama, djecom sa invaliditetom i poteškoćama u razvoju ističući da doba pandemije njima znatno teže pada jer su ionako marginalizirani gurnuti još dalje, ali uz podršku lokalne vlasti i Gradonačelnika uspjevaju realizovati svoje programske aktivnosti.

Vezane vijesti

TUZLA