15 C
Tuzla
21.05.2024.

Potpisani Ugovori za realizaciju projekata na području Grada Živinice

Grad Živinice nedavno je potpisao Ugovore sa Vladom Federacije Bosne i Hercegovine za namjenska sredstva u iznosu od 485.000,00 KM od kojih će biti realizovana tri značajna projekta na području Grada.

Radi se o projektu putne infrastrukture na području Mjesne zajednice Gračanice, dionica puta Bašigovci-Gračanica preko Krivače, te projektu izgradnje i uređenja savremene Gradske pijace. Pored ovih projekata potpisan je i Ugovor za program podrške Budžetu Grada Živinice koji će imati značajan uticaj za Grad.

Dakle, za realizaciju ovih projekata Vlada FBiH izdvojila je namjenska sredstva u iznosu 485.000,00 KM. Gradonačelnik Samir Kamenjaković istakao je veliko zadovoljstvo kada je u pitanju podrška Vlade FBiH Gradu Živinice, te naglasio kako je jedini preduslov za dobijanje sredstava imati dobar projekat i projektni tim.

„Na moje veliko zadovoljstvo Vlada Federacije Bosne i Hercegovine kroz projekte nije zaboravila na Grad Živinice što je i najvažnije. Mi smo napravili projektni tim i bavili se projektima, a Gradsko vijeće je bilo susretljivo po pitanju novca za projektnu dokumentaciju. Imamo tri puta koja su ugrožena a jedan put je put Bašigovi-Gračanica preko Krivače za koje smo dobili 260.000,00 KM. Također, jedan meni bitan projekat jeste i rad pijace s obzirom na to da smo najavili da ćemo je ove i sledeće godine završiti i imati jednu savremenu Gradsku pijacu. Za realizaciju tog projekta izdvojena su sredstva iz Budžeta, te 100.000,00 KM od Vlade FBiH. Treći projekat jeste projekat podrške Budžetu Grada u iznosu 125.000,00 KM. Tako da smo kao podršku od Vlade FBiH dobili oko 485.000,00 KM. Ovom prilikom želim se zahvaliti Vladi FBiH kao i uposlenicima Gradske uprave koji su vrijedno radili projekte, jer je jedini preduslov da se dobiju sredstva iz Vlade FBiH kao i drugih fondova jeste da imate projekat“, kazao je gradonačelnik Grada Živinice Samir Kamenjaković, te dodaje da su u planu i projekti iz Federalnog ministarstva za raseljena lica.

„Grad Živinice vrijedno je radio na izradi projekata i to se pokazalo ispravnim, te smo skoro pola miliona konvertibilnih maraka namjenski dobili za realizaciju projekata. Ostali su nam i projekti iz Federalnog ministarstva za raseljene osobe, a sa ministrom smo već razgovarali smo o putnoj infrastrukturi za Raince i put prema Kuljanu, i nadam se da ćemo u narednih nekoliko dana uspjeti i sa njima potpisati ugovore i to u vrijednosti od 200.000,00 KM“ rekao je gradonačelnik Kamenjaković.

Vezane vijesti

TUZLA