Potpisivanje sporazuma o jačanju kapaciteta centara za socijalni rad u FBiH

TV SLON UZIVO RADI OSLON UZIVO 

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike organizuje danas u Sarajevu uručivanje IT opreme centrima za socijalni rad u Federaciji BiH.

Osigurana oprema u vrijednosti od 48.000 KM dodjeljuje se u sklopu projekta Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice i Agencije za ravnopravnost spolova BiH “Jačanje kapaciteta institucija za rješavanje rodno zasnovanog nasilja u BiH“ podržanog od Vlade Sjedinjenih Američkih Država putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Također, Federalno ministarstvo rada i socijalne politike i Agencija za ravnopravnost spolova BiH prethodno će potpisati Sporazum o saradnji u provedbi ovog projekta kojim je osigurano dodatnih 71.000 KM za jačanje kapaciteta centara za socijalni rad kako bi adekvatnije odgovorile na problem nasilja u porodici i pomogli žrtvama nasilja nad ženama i nasilja u porodici.

Medijima će se obratiti zamjenik premijera FBiH i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, direktorica USAID-a za BiH Nency Eslick, direktorica Agencije za ravnopravnost spolova BiH Samra Filipović-Hadžiabdić i direktorica Gender centra FBiH Ana Vuković.

Potpisivanje i konferencija za medije bit će održani uz maksimalno poštivanje naredbi i preporuka Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva usvojenih Zaključkom V. broj: 813/2021 od 20.5.2021. godine, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

RTV Slon/ Fena