15 C
Tuzla
22.05.2024.

Poziv za učešće u programu podrške razvoju cirkularnih poslovnih praksi

UNDP poziva sve zainteresovane kompanije iz Bosne i Hercegovine da istraže objavljeni Poziv za iskazivanje interesa za učešće u pilot programu koji ima za cilj podržati privatni sektor da iskoristi krizu kao priliku i preispita neke linearne poslovne prakse i usmjeri ih prema održivijim i zelenijim poslovnim modelima.

Ovim pozivom za iskazivanje interesa UNDP želi identificirati i podržati predstavnike privatnog sektora pogođene ekonomskim padom zbog COVID-a u Bosni i Hercegovini kako bi se oporavili pametnije i bolje kroz:

  • Izradu dugoročne mape puta ka cirkularnim i zelenim pristupima za njihovo poslovanje, i
  • Konkretne i brze pilot-intervencije usmjerene ka cirkularnosti poslovanja, kako bi se podržala održivost napora za oporavak ekonomije.

Ovu intervenciju je podržao UNDP-ov Mehanizam za brzo reagiranje, koji je dio UNDP-ovog Okvira za odgovor i oporavak od COVID-19, i koji se fokusira na inovativne pristupe za podršku ekonomiji i zadržavanje radnih mjesta u Bosni i Hercegovini.

Uvođenje cirkularnih i regenerativnih poslovnih modela podrazumijeva da se minimizira ne samo utjecaj na okoliš, već i da su ekonomski i socijalni utjecaj pozitivni, što vodi ka održivom rastu i proširenim poslovnim mogućnostima, čak i u vrijeme krize.

Više informacija pronađite OVDJE

Vezane vijesti

TUZLA