25.5 C
Tuzla
24.06.2024.

Pravni fakultet Univerziteta u Tuzli postao članica ERSE mreže

Dana 28. juna 2021. godine u Tuzli je potpisan “Sporazum o saradnji i osnovnim principima rada” između Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli, Udruženja “Prava za sve” iz Sarajeva i Udruženja građana “Budućnost” iz Modriče. U ime fakulteta Sporazum je potpisao dekan prof. dr. Amir Karić. Ovom prilikom Pravni fakultet je postao članica ERSE mreže (akronim od riječi: Edukacija – Reforma – Sigurnost – Egzistencija) i time napravio veliki korak naprijed u svom razvoju. Cilj potpisivanja ovog Sporazuma jeste omogućavanje sticanja praktičnih znanja i vještina za studente Pravnog fakulteta.

Sama ERSE mreža je nastala u toku projekta “Studentskom praksom brže do posla” i čine je univerziteti/fakulteti, poslovna zajednica i studentske organizacije iz cijele BiH. ERSE mreža djeluje kao snažan mehanizam za zagovaranje i podršku reformi visokog obrazovanja.

“Studentskom praksom brže do posla” je projekat koji za cilj ima pokrenuti reformu visokoškolskog obrazovanja u smislu uspostavljanja jedinstvene studentske prakse na fakultetima društvenih i tehničkih nauka u cijeloj Bosni i Hercegovini. Projekat je započeo u aprilu 2019. godine i u partnerstvu ga provode udruženja “Prava za sve” i “Budućnost”, a finansiran je od Evropske unije, navode sa Pravnog fakulteta.

Vezane vijesti

TUZLA