17.8 C
Tuzla
28.05.2022.

Predsjednik Uprave FK Sloboda: Igračima dugujemo tri plate, jedna će biti sutra ili naredne sedmice

Posljednjih dana pojavile su se informacije da fudbalerima Slobode nisu isplaćene plate od oktobra prošle godine. Danas su to iz Uprave kluba demantovali, te na konferenciji za medije iznijeli detalje o svim isplatama, ali i govorili o stanju u Slobodi, osvrnuvši se posebno na finansije.

Igračima Slobode se duguju tri plate, a jedna od njih bi trebala biti uplaćena na račune narednih dana. Tako tvrde u Upravi Fudbalskog kluba Sloboda, gdje su prezentovali detalje, sa datumima uplata. Nije tačno da su posljednju platu primili u oktobru prošle godine, kako pišu pojedini mediji, navodi predsjednik Uprave Elmir Šećerbegović.

”13. oktobar kompletna plata sa plaćenim stanarinama, doprinosima. Sad bi bilo lijepo da stanem i kažem to je to. Sljedeća isplata 10. decembar, naredna isplata 27. januar, sljedeća isplata 21. februar, sljedeća isplata ide ili sutra ili početkom sljedeće sedmice”, naveo je Elmir Šećerbegović, predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda.

Dakle, od oktobra do danas bilo je pet plata. Istina je da one nisu redovne, svaki mjesec, već svakih 45 dana, navode iz Slobode.

”Ono što bi volili je da je to svakih 30 dana. Idemo ka tome, zadnjih šest mjeseci će biti pet isplata. Ako Bog da da dođemo do ljeta da idemo redovno”, ističe on.

Finansijska situacija u Slobodi nije najbolja, postoje milionska dugovanja, ali se iz godine u godinu, dijelovi tog duga vraćaju.

”Mi smo trenutno na cca tri miliona duga, a bio je šest kad smo došli. Od toga je 2,2 miliona KM što treba da servisiramo na 10 godina poreza, mi imamo faktički 800 hiljada”, kaže Nino Džambić, član Upravnog odbora FK Sloboda.

Ono što opterećuje Budžet kluba su presude za bivše fudbalere ili one koji su davali pozajmice Klubu. Radi se, kako kažu, o velikom novcu sa šest cifara.

”Sve je to bilo u prethodna dva-tri mjeseca, i sve je to plaćeno”, naglašava predsjednik Upravnog odbora FK Sloboda.

Sva ova priča o dugovanjima i platama stvara negativnu atmosferu i među igračima i među navijačima, navode u Upravi Slobode, pa se to održava i na rezultate.

”Zaista nema nikakvih loših dešavanja unutar kluba osim da smo upalu u lošu rezultatsku krizu. Smatram da momci sad moraju zapeti i da riješimo pitanje ostanka u ligi, da se borimo za što bolji plasman zbog finansija koje se primaju na kraju sezone i zbog pripreme za iduću sezonu”, navodi Džambić.

Kažu da ih od boljih finansijskih uslova dijeli samo jedan sponzor, jedna prodaja igrača ili eventualno velika akcija navijača, da bi bili na nuli. Tada bi bilo sve lakše, zaključuju u Slobodi.

POSLJEDNJE DODANO